Pentru fiecare dintre noi baia este locul unde ne petrecem o buna parte a diminetilor agitate in care suntem mereu pe fuga. Din cauza lipsei timpului si a faptului ca aici tinem foarte multe produse, poate parea dificil sa pastram ordinea necesara pentru a ne putea bucura apoi de dusuri relaxante la finalul zilei, asa ca este necesar sa fim atenti la micile actiuni facute zilnic.

Daca aloci cateva ore intr-o zi libera pentru organizare, apoi nu mai este nevoie decat  sa iti mentii niste obiceiuri bune si cu siguranta baia o sa fie mereu curata si pregatita pentru oaspeti.

Renunta la ce nu mai folosesti

Primul pas este sa renunti la produsele pe care le depozitezi in baie dar nu le-ai mai folosit de ceva timp. Daca gasesti printre ele un sapun lichid, un gel de dus, o sticluta de sampon, o crema, un tub vechi de pasta de dinti, produse pe care nu le-ai mai folosit pentru ca ai achizionat altele noi, acum este ocazia perfecta sa renunti la ele.

Acelasi lucru este valabil si pentru periutele vechi de dinti, solutiile de curatare sau produsele de machiaj. Pe langa faptul ca nu au mai fost folosite, este posibil ca si data de expirare sa fie depasita, asa ca verifica si acest aspect si pastreaza-ti obiceiul de renunta periodic, o data la 3 luni, la ceea ce este de prisos.

Organizeaza in dulapuri

Dulapurile sunt foarte importante pentru a pastra in conditii optime produsele de ingrijire personala pe care le folosim si alte obiecte folositoare in camera de baie. Poti opta pentru mai multe dulapuri de dimensiuni mici sau pentru unul mare cu rafturi, in functie de cum iti permite spatiul. Pentru o baie cat mai eleganta, aranjeaza totul in interioul dulapurilor, lasa cat mai putine lucruri la vedere.

Grupeaza  produsele pe categorii

Pentru o organizare cat mai eficienta opteaza pentru cutii si sertare diverse in interiorul dulapurilor, pentru a fi usor de accesat si de asezat inapoi imediat dupa utilizare. Fiecare membru al familiei poate avea de exemplu propria cutie cu produsele sale sau propriul sertar, produsele care se folosesc zilnic sa fie asezate in partea din fata, la indemana, iar celelalte in partea din spate si pe rafturile de jos.

Prosoapele trebuie de asemenea asezate in functie de dimnesiune si sa aiba propriul sertar separat, iar pe cele folosite este indicat sa le agati sau le pui pe o bara speciala.  Pentru rufele murdare ai nevoie neaparat de unul sau mai multe cosuri de rufe, pentru ca aceastea sa nu mai stea imprastiate.

Foloseste spatiul inteligent

Una dintre problemele intimpinata la bai este dimnesiunea acestora si lipsa spatiului suficient de depozitare. Daca te confrunti cu aceasta dificultate singura solutie este sa fii inventiv si sa folosesti fiecare spatiu disponibil cat mai eficient.

O varianta sunt rafturile susupendate pe perete, in fiecare loc unde este posibil acest lucru. Peretele interior al cabinei de dus sau al cazii este o varianta buna de exemplu pentru diverse rafturi pe care se pot aseza cutii cu produse, sau chiar spatele usii pentru montarea diverselor agatatori.

Decoreaza cu stil

Chiar daca vorbim despre baie, o poti accesoriza cu mici detalii care sa faca diferenta si care sa ii confere personalitate. Poti opta de exemplu pentru a pune sapunul lichid intr-o sticla viu colorata care sa se incadreze armonios in cromatica existenta sau pentru o oglinda mare cu o rama deosebita care confera spatiu incaperii, fiind si foarte utila.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn