Toți avem visuri mari și ne propunem sa realizam mult și sa îndeplinim anumite obiective. Dorințele sunt la ordinea zilei și vorbim mereu despre ele. 

Atunci care este problema? De ce nu ajungem sa trăim viata pe care ne-o putem imagina și nu avem rezultatele sperate?

De ce doar un procent relativ mic de oameni își împlinesc cu adevărat misiunea în viata? Oare ei au descoperit vreun secret pe care noi ceilalți nu îl știm? Sau poate detin capacități intelectuale superioare și abilitati deosebite?

Nu. Sunt oameni normali, nu genii sau supereroi. Singura diferențiere este ca își împart planul în pași mici pe care ii fac zilnic, fiind consecvenți și luând fiecare etapa pe rand.

Prin natura noastră noi vedem imaginea de ansamblu, știm ce vrem sa obținem și ca suntem în stare sa realizam asta, doar ca ni se pare un proiect atât de important si de mare încât avem tendința sa îl amanam tot timpul din diverse motive, cel mai des întâlnit fiind lipsa de timp. 

Știți care este rezultatul? Ajungem sa ne trezim peste 10 ani ca nu am făcut absolut nimic și ca suntem în același stadiu de visare și dorința. De aici pleacă frustrările, senzația ca trăim o viata care nu ne aparține și care nu ne aduce satisfacție la un nivel înalt, asa cum meritam de altfel.

Nimic nu se construiește peste noapte, nimic nu va fi perfect de la început și toate lucrurile bune se fac pas cu pas, cu constanța și dedicare.  Dacă alocam, începând de astăzi, 1 ora din fiecare zi pentru visul nostru, șansele sa avem peste 10 ani un proiect genial sunt cu 100% mai mari decât dacă așteptăm mereu momentul potrivit pentru a începe. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn