Doar ARTĂ!

Oglindă, oglinjoară … cum de vezi doar ce e frumos în țară?

Cum reusești să reziști când prin fața ta se perindă atâtea opere de artă?

Orice creație fabuloasă începe doar de la o pânză albă, o pensulă și o culoare. Dar e nevoie de mult mai mult pentru a ajunge să fie o operă de artă. Este acel ceva ce parcă animează culorile, inspiră imaginația și creează misterul. Este … viziunea artistului. Ea dă personalitate operei create.

La fel se întâmplă și cu sulul de material ce își așteaptă transformarea. E adus și întins cu grijă pe masa de lucru. Apoi, pe el se fixează cu atenție șablonul, ajutând creta să deseneze conturul. Acum e rândul foarfecelui să intre în acțiune. Alunecă ușor peste materialul fin, tăind linii precise. Se mișcă cu iscusința pensulei unui pictor ce desenează pe pânza imaculată. Ușor ușor bucățile de material tăiate se desprind și se duc către mașina de cusut. Și astfel, printr-o cusătură fină, bucățile se unesc într-o explozie de forme și culori. E ca un festival de primăvară.

Câtă muncă și măiestrie se află în spatele acestor opere de artă. Cu câtă bucurie sunt făurite. Devotamentul și dedicarea de peste 20 de ani își spun cuvântul în fiecare produs creat. Poate nu mă crezi dacă îți spun că toate acestea se întâmplă chiar la noi în România. Da, se întâmplă chiar la noi în țară. E un business autohton ce ne îmbracă în niște superbe opere de artă.

Așa că, spune-mi tu, oglindă, oglinjoară … cum de vezi doar tu că din aceste mâini iscusite apar hainele mult căutate: rochii colorate, compleuri asortate, bluze grațioase, jachete și pardesie diversificate, pantaloni comozi și sacouri elegante.

Uite cum alunecă lumina pe material, iar hainele parcă se trezesc la realitate.

Cum să rezist fără să le aleg pe toate?

Cum să rezist fără să aleg măcar o operă de artă?

Așa că, acum eu mă uit în garderoba mea și văd dacă o mai port pe toată. Și dacă nu, înseamnă că e timpul să fac o schimbare. E normal să trec și eu prin această transformare. Vreau să îmi completez garderoba cu hainele asortate sufletului meu. Vreau să îmi umplu dulapul cu ceea ce îmi place să port acum. Vreau să îl umplu fix cu hainele ce îmi creează bucuria de a le scoate la aer. Nu trebuie să aștept să vină primăvara sau toamna ca să îmi triezi din haine.

Îmi amintesc cu drag acel moment, acea bucurie pe care am simțit-o ultima dată. Ultima dată când am găsit vestimentația perfectă pentru mine. Știu că sună a clișeu, dar pentru mine a fost dragoste la prima probă. A fost acel moment, când probez pentru prima dată o haină nouă și simt de parcă ar fi fost creată special pentru mine. De parcă eu aș fi fost modelul. E un sentiment unic, pe care acum îl retrăiesc mereu.

Apropo, tu … în câte opere de artă îi oferi oglinzii ocazia să te vadă?

FixFASHION

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn