Echinoctiul de primavara anul acesta a avut loc pe 20 martie ora 11.38, la momentul de echinoctiu avem ziua egala cu noaptea iar Soarele este deasupra Ecuatorului. In aceeasi zi cu Echinoctiul de primavara am sarbatorit si Ziua Internationala a Fericirii. Soarele a intrat in semnul Berbecului si a inceput un nou an astrologic. Toate impreuna aduc energie de inceputuri noi, de curaj, este momentul sa dam nastere unor lucruri incredibile pentru ca suntem sustinuti de astre, este un ciclu natural al renasterii ce se deschide azi. Avem toate planetele in mers direct, este o gura de aer proaspat de care aveam cu totii nevoie.

Privind harta momentului de echinoctiu consider ca cel mai potrivit citat este : “Imparatia cerurilor este inauntrul vostru”  Luca,17:21, pentru ca avem Neptun in Pesti la gradul 21 conjunct cu Mijlocul cerului, acest aspect accentueaza  emotia, credinta, sensibilitatea, profunzimea, vocatia fiecaruia dar si pentru ca ascendentul momentului este in Rac la gradul 12 iar gradul sabian ne spune “promisiunea facuta tuturor oamnenilor ca Dumnezeu se poate naste in sufletele lor” D.Rudhyar. Pe de alta parte gradul lunar pentru ascendent ne spune ca putem sa restabilim principiile spirituale, este un grad al vindecarii cu responsabilitate si cu gasirea echilbrului. Forta apei pentru ascendent este  actiunea din impuls emotional dar daca ea este adusa in inima si bine canalizata are o forta uriasa de penetrare in timp. Racul stie instinctiv ca este nevoie sa se protejeze de influentele exterioare pentru a dobandii echilibrul interior si pentru a-si intelege natura emotiilor. Este momentul sa abordam cu profunzime si curaj temele specifice Racului: familie, mama, casa sufletului nostru, ajutorul si sprijinul pe care il aferim celorlalti. Sa ne conectam la energia hranitoare si blanda pe care o are racul de oferit. Racul guvernat de Luna, iar Luna in semnul Gemenilor, ne determina sa iesim din nehotarare si sa luam decizii cu fermitate dar trecute prin filtrul inimii si ascultand de vocea interioara.

La acest Echinoctiu avem tema spiritialitatii, a credintei profunde, a sensibilitatii si a emotiei dar si tema ideilor perfectionte si rafinate pentru binele comun, idei transmise si exprimate pentru folosul celor din jur, al societatii.

Avem cateva semne predominante la acest Echinoctiu pe de o parte Gemeni (Luna, Marte, Nodul Nord) si Varsator( Jupiter, Saturn), pe de alta parte Pesti (Neptun, Mercur, Venus, Mijlocul Cerului) si Rac, Ascendentul momentului . Pot spune ca se completeaza armonios semnele de aer cu cele de apa, avem nevoie de elementul aer pentru a emite idei, pentru a le perfectiona, avem nevoie de detasarea aerului pentru a lucra eficient si versatil, dar daca nu ar fi semnele de apa prezente aici nu am putea sa accesam profunzimea emotionala, intelepciunea si dimensiunea profunda a vietii.

Echinoctiu fericit!

                (sursa Carolyne Faulkner “The Signs”, Stephen Arroyo”Psychology and the Four Elements”)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn