Ce îți dorești să afli?

Întrebări și răspunsuri

Pentru clienți.

Penman.ro s-a născut din dorința de a aduce aproape creatorii de conținut și clienții, acele personale care au nevoie de texte scrise inteligent pentru a promova idei de produse sau campanii de marketing. Simplu. Rapid. Intuitiv. Personalizat. Confidențial.

În prezent oferim până la zece tipuri de articole și ne diversificăm în permanență oferta pentru a oferi tuturor soluția optimă pentru campania vizată. Sunt disponibile trei timpuri de exprimare a conținutului scris, normal, comercial sau academic. Timpul de execuție pornește de la două ore în funcție de urgențe și poate fi alocat de la câteva ore până la câteva zile.

Poți apela la o agenție de publicitate. Creația însă va dura, iar tu ai nevoie de conținut pentru noua ta campanie... ieri. Prin intermediul PenMan, platforma complet automatizată poți solicita scriitorilor noștri texte care să fie gata în două ore sau în două zile. La orice oră. Iar rezultatele sunt surprinzătoare.

Ai nevoie de un text pentru promovare? Creează gratuit și rapid un cont de utilizator și plasează comanda ta. Ai ocazia de a trimite unui creator de conținut din platforma noastră proiectul tău. Lasă un profesionist să se ocupe de textele tale.

Pe platforma PenMan găsești deja peste 130 creatori de conținut, specialiști în diverse domenii, care îți vor putea executa proiectul. Știi de la început care sunt costurile articolului tău. Ai posibilitatea de a comunica în permanență. După execuție primești un draft spre analiză, iar dacă proiectul corespunde, îl accepți printr-un simplu click.

Punem accent pe confidențialitatea solicitărilor tale. Informațiile despre clienți și lucrările lansate către scriitori sunt confidențiale și nu sunt dezvăluite niciodată unor terți. Oferim un parteneriat direct, rapid și sigur între client și scriitor.

Ne dorim calitate și încurajăm creativitatea. Solicităm expres scriitorilor noștri să fie creativi și să respecte drepturile de autor ale materialelor scrise. Nu vei găsi același text în două teme scrise pentru clienți diferiți. Proiectul tău este unic și beneficiază acum de texte personalizate, aliniate cerințelor tale, scrise de profesioniști, la calitatea aleasă de tine. Alege-ți singur nivelul exprimării.

Deși scriitorii din platformă sunt atenți la detalii, pot fi necesare uneori revizuiri. Fiecare client are dreptul să solicite în mod rezonabil, atunci când este cazul, revizuiri ale lucrărilor înaintate de către scriitor pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Funcțiile platformei sunt similare. Ca și client deții controlul. Ai o interfață dedicată, simplă de utilizat, intuitivă. Astfel, lansarea unei comenzi pentru a fi preluată de un copywriter nu va dura mai mult de două minute. Tu decizi cât de urgentă este lucrarea ta. De asemenea ai posibilitatea de ați alege singur scriitorul cu care îți dorești o colaborare și toate aste chiar în procesul de coandă.

Poți lansa o lucrare plecând de la un conținut existent. Sau ai câteva cuvinte cheie pe care le vrei incluse în noua creație. Le poți menționa în descrierea comenzii. Ai libertatea de a comunica prin mesageria internă cu scriitorul tău pentru a-i comunica alte idei. Poți atașa fotografii sau documente.

Majoritatea clienților știu ce vor. Dar nu știu cum să scrie povestea. Poți apela la un scriitor dedicat pentru a-ți aranja textele, de a le scrie cu diacritice, de a le reformula în propoziții coerente, pe înțelesul tuturor. Poți solicita chiar o analiză de cuvinte cheie pentru publicitate plătită în Google.

Ai textul campaniei structurat în altă limbă? Foarte bine. Avem scriitori care îți pot traduce și adapta conținutul existent pentru noua ta campanie. Suntem riguroși în alegerea scriitorilor care pot oferi servicii de traducere mizând pe calitate și promptitudine.

Ca și client înainte de a lansa comanda, poți face o estimare. Mai întâi vei seta tipul lucrării, durata de execuție, eventualele cerințe suplimentare, poți alege un scriitor dedicat sau o lansa lucrarea la liber pentru a fi preluată de primul scriitor disponibil. Astfel ai o estimare de cost pentru lucrarea ta.

Platforma pune la dispoziție criterii de filtrare a creatorilor de conținut disponibili conform cu cerințele tale. Totuși, trebuie să ai în vedere că este dreptul oricărui scriitor de a nu prelua o lucrare atribuită, fie deoarece are și alte termene de respectat, fie nu poate prelua comanda ta din motive care nu țin de platforma Penman. Dacă dorești, poți lua legătura cu scriitorul preferat prin mesageria internă sau poți seta un timp mai mare de execuție pentru noua lucrare.

În funcție de alegerea ta, lucrarea va fi preluată de scriitorul ales sau de primul disponibil care și-a manifestat interesul de a lucra cu tine. Lucrarea va fi propusă spre atribuire acelui scriitor. Termenul solicitat permite scriitorului să îți compună textele solicitate.

În principiu lucrările din platformă lansate la liber sunt preluate în primele minute de către unul din scriitorii conectați în platformă la momentul lansării comenzii. Pentru solicitările lansate pentru un anumit scriitor poate exista o întârziere de timp între comanda lansată și momentul conectării acelui scriitor în platformă. De asemenea, este dreptul unui scriitor de a considera neperformantă ca valoare o lucrare lansată și poate refuza acea lucrare fără a fi penalizat.

În principiu lucrarea solicitată are în structură și o estimare de conținut, respectiv număr de cuvinte. Dacă un creator de conținut îți scrie mesaje pentru a cere clarificări asta nu este neapărat ceva rău. Dimpotrivă. Recomandăm schimbul de mesaje între clienți și creatorii de conținut pentru a nu întârzia termenele de execuție

În principiu atunci când un scriitor alege să accepte lucrarea ta el o poate atribui în cont fără ca să o marcheze în lucru. Acest status permite scriitorului să consulte lucrarea ta pe larg și să îți solicite prin intermediul mesageriei interne eventualele clarificări.

Dacă cerințele exprimate în solicitarea ta sunt clare atunci poți primi lucrarea spre verificare fără a primi vreun mesaj de la scriitor. Este alegerea scriitorului când va scrie lucrarea ta cu condiția de a respecta termenul impus la preluarea lucrării. O lucrare finalizată este trimisă spre evaluare.

Confirmarea în platformă a unei lucrări trimise spre aprobare presupune în principiu că acea lucrare este gata pentru predare. Totuși, este dreptul tău ca și client să ceri o revizuire a lucrării menționând și eventualele cerințe pentru a fi implementate. Te rugăm să ai în vedere că solicitarea expresă de a adăuga conținut care depășește numărul de cuvinte estimat presupune o nouă comandă din partea ta către scriitor.

Dacă lucrarea primită de la scriitor este conformă cu cerințele tale atunci o poți marca ca și completă. Doar atunci valoarea aferentă a lucrării care revine scriitorului va fi pusă la dispoziția acestuia instant. Poți solicita și servicii suplimentare de grafică sau texte personalizate printr-o nouă comandă adresată aceluiași scriitor sau la liber către toți scriitorii disponibili din platformă.

Ca și client este dreptul tău de a evalua munca depusă de scriitor. În acest sens ai la dispoziție un set de evaluare intuitiv, prin selecția între una și cinci stele, însoțită de un comentariu din partea ta către scriitor. Părerea ta este foarte importantă și permite scriitorilor să fie evaluați transparent în funcție de serviciile prestate. Ne dorim ca fiecare parte să colaboreze în cele mai bune condiții pentru o experiență de calitate.

Serviciul Penman poate garanta că lucrarea preluată de unul din scriitori va fi livrată către client. Ne dorim un serviciu bazat pe responsabilitate și seriozitate. Nerespectarea de către orice scriitor a termenilor de predare din culpă exclusivă este penalizată conform contractului cadru de colaborare încheiat de platformă și acel colaborator. Penman va pune la dispoziție un alt scriitor în cazul în care din diverse motive scriitorul inițial nu poate onora lucrarea.

Pentru scriitori.

Pe platforma dedicată PenMan poți fi client sau creator de conținut. Dacă îți place să scrii, ești o persoană atentă la detalii, perfecționistă, orientată către client și vrei să îți dezvolți abilitățile de comunicare ai ocazia de a scrie și de a câștiga nu doar financiar, ci și experiență.

Ești un creator de conținut cu experiență sau vrei să devii unul? Îți place să compui texte diverse inspirate și originale? Ai ocazia de a câștiga bani scriind articole în câțiva pași simpli. Poți fi un adevărat scriitor în timpul liber. Sau în fiecare oră din orice zi. Oriunde. Oricând. Îți poți crea complet gratuit un cont de scriitor. Alătură-te comunității creatorilor de conținut de marketing din România. Astfel poți avea acces la o mulțime de proiecte care caută un scriitor talentat. Așa ca tine!

Trimite-ne câteva cuvinte despre tine, ca să știm cine ești. În scurt timp, un administrator al platformei PenMan te va invita să ni te alături. Recomandăm să ne trimiți un scurt CV în care să ne menționezi și experiența ta dacă ai și alte articole scrise. Ești bine-venit și dacă ești talentat și faci primul pas. Experiența ta poate fi construită alături de noi. De acum poți deveni un membru cu drepturi depline.

Pentru a actualiza datele din profilul tău te invităm să accesezi secțiunea Cont – Modifică Profil. Ai ocazia de a personaliza profilul tău menționând și experiența ta pe anumite domenii de interes disponibile în Expertiză.

 

Îți recomandăm să ne pui la dispoziție și un cont IBAN preferat pentru plată. Îți recomandăm să setezi fusul orar pe Europa / București pentru a primi în cel mai scurt timp prin e-mail notificările despre noile comenzi disponibile sau mesajele trimise de către clienți.

Dacă ești înscris în platformă ca și entitate juridică, PFA sau SRL poți seta datele tale de facturare în relația cu platforma Penman. Poți colabora cu noi și fără a fi o entitate juridică în baza unui contract de colaborare pentru servicii de conținut cu drepturi de autor. În acest caz datele completate în secțiunea de Facturare sunt opționale.

 

În platformă poți fi la rândul tău un client pentru alți scriitori. Poți depune fonduri, lansa comenzi pentru clienții tăi proprii, poți efectua plăți sau consulta istoricul tău de tranzacții. La Penman ai libertatea de a alege un un clic. Oricând.

Lucrările disponibile pot fi atribuite direct unui scriitor în funcție de criteriile de selecție disponibile clienților în momentul lansării lucrării. De asemenea pot fi lansate la liber în platformă, iar unul din utilizatorii conectați în platformă în acel moment poate prelua comanda. Acceptă unul din proiectele lansate prin atribuirea lucrării. Respectă cererile clientului exprimate în formularul de comandă și ține cont de eventualele atașamente puse la dispoziție pentru lucrarea ta. Respectă termenele de finalizare. Bucură-te de aprecierile clienților și crește-ți rating-ul.

Pentru a înainta o cerere de retragere parțială sau totală de plată din soldul tău curent mai întâi trebuie încheiat contractul de drepturi de autor în cazul persoanelor fizice. După completarea și transmiterea contractului poți genera din platforma Penman o cerere de plată către contul IBAN menționat de tine în profilul de creator de conținut. 

Acest contract il gasesti in contul tau la sectiunea "Cere o plata". Descarca-l, completeaza toate datele solicitate (datele tale) si spatiile goale, apoi trimite-l la adresa de email financiar@penman.ro.

Unde trebuie sa completezi?

Pagina 1 - punctul 1.2
Pagina 2 - Art.3 TARIFUL, Paragraful 3.6
Pagina 5 - Data incheierii, Nume, Prenume si Semnatura

Conform legislatiei in vigoare, acest contract trebuie incheiat de fiecare data cand soliciti o plata.

Foarte important!!!

Data incheierii contractului trebuie sa coincida cu data cererii de plata pe care ai facut-o in platforma. Suma de plata specificata in contract trebue sa fie aceeasi cu cea solicitata in cererea de plata creată în platforma.

În cazul în care deți un SRL, pe adresa de email sus menționată, trebuie să ne trimiți factura cu suma din cererea de plata formulată în platformă.

În orice moment deții controlul. În contul tău poți consulta cererile de plată înaintate, dar și cele deja plătite. Poți sorta cererile tale în funcție de starea lor. Vei regăsi în contul tău bancar banii cererilor aprobate, marcate ca plătite în maxim două zile.

Ține cont că valoarea de plată nu include procentul reținut al impozitului pe venit la sursă aplicabil conform legislației în vigoare. Ne poți solicita clarificări cu privire la modul de calcul al obligațiilor fiscale aplicabile colaboratorilor noștri în relația cu legislația în vigoare.

Notă! Balanța scadentă reflectă situația actuală a contului tău și nu include veniturile deja achitate ca urmare a cererilor de retragere înaintate de colaborator.

Orice colaborator poate accesa lucrări noi disponibile în platformă sau le poate gestiona pe cele existente. Lucrările marcate în stadiul Nou sunt atribuite la cerere sau la alegerea scriitorului. Lucrarea atribuită de client poate fi refuzată de către scriitor. Acesta poate cere prin intermediul mesageriei interne informații suplimentare cu privire la lucrarea ce urmează a fi executată. Lansarea în execuție a lucrării de către scriitor se face prin confirmarea stadiului de la Nou în stadiul În Lucru.

Lucrările deja executate sunt transmise prin intermediul platformei spre aprobare. Ai posibilitatea de a atașa arhivată lucrarea ta împreună cu un mesaj personalizat către client. Acesta poate solicita o cerere de revizuire a conținutului furnizat sau poate marca lucrarea ca fiind finalizată. Completă.

Notă! O dată ce orice lucrare va fi marcată ca și Completă, clientul are opțiunea de a evalua prestația ta, atât folosind sistemul de evaluare prin stele, cât și printr-un mesaj personalizat dedicat.

Valoarea comenzii specificată la preluarea lucrării va fi creditată în contul tău de scriitor și reprezintă acel procent de 70% din valoarea reală a lucrării care îți revine ție ca și creator de conținut. Orice alte rețineri aplicabile conform cu legislația în vigoare se vor face în urma lansării cererilor de retragere din sistem.

Suntem disponibili pentru a-ți răspunde la orice întrebare prin intermediul chat-ului sau prin e-mail. Îți mulțumim că ești alături de noi. Succes!