Atunci când lucrezi cu proprii tăi scriitorii, la fel că și furnizarea de linii directoare, este important să oferi feedback clar și specific atunci când soliciți revizuiri pentru o schița.

Feedback la nivel înalt

În primul rând, asigura-te că ai citit proiectul în întregime și vezi ce crezi în ansamblu. Există probleme recurente care ar putea fi abordate cu un comentariu general? Dacă apare ceva, gândește-te la ceea ce scriitorul trebuie să schimbe pe parcursul piesei la un nivel superior. De exemplu, dacă ai cerut un ton casual și scriptul sună puțin prea formal, ai putea observa că scriptul ar trebui să aibă mai puțin jargon și fraze / termeni mai obișnuiți.

Feedback specific

 Odată ce ai analizat comentariile generale, poți trece la anumite modificări de linie. În această fază este important să iei în considerare ceea ce merită să ceri scriitorului să schimbe față de ceea ce este mai ușor să schimbi. În mod evident, dorești ca scriitorul să învețe și să se îmbunătățească. , mai ales dacă intenționezi să continui să lucrezi cu el, dar este posibil să nu merite să subliniezi o virgulă lipsa dacă orice altceva arată grozav. Iată câteva întrebări de luat în considerare atunci când furnizezi feedback specific:

·         Scriitorul a urmat ghidul de stil?

·         Scriitorul a formatat totul așa cum ai cerut?

·         Scriitorul și-a menținut în mod constant tonul / vocea dorită?

·         Scriitorul a atins toate punctele cheie enumerate?

Dacă răspunsul la oricare dintre aceste întrebări este negativ, asigura-te că îi arăți scriitorului unde a apărut acest lucru, astfel încât să poată aborda acest lucru direct în timpul procesului de revizuire.

Logistică

 Pentru fiecare schița, adună simultan aceste comentarii generale și specifice, asigurându-te că ai inclus și feedbackul necesar de la alte părți interesate. Apoi trimite feedback-ul dintr-o dată, astfel încât scriitorul să poată vedea cum toate modificările potențiale ar trebui să se potrivească pentru a îmbunătăți schița . Tu și scriitorul ar trebui să aveți, de asemenea, o idee clară despre modul în care dorești să gestionezi procesul de revizuire din punct de vedere logistic

Desigur, dacă un scriitor face o treaba fantastică într-o prima schița și trebuie doar să faci modificări minime, atunci nu este nevoie să încerci să găsești probleme sau erori.

Test rapid

 Identifica cele mai bune comentarii din următoarele exemple de comentarii; care ar fi cele mai utile pentru un scriitor în procesul de revizuire:

·         Te rog să îmbunătățești acest conținut.

·         Mulțumesc pentru acest proiect. Poți include o chemare la acțiune în ultimul paragraf?

·         Poți adaugă încă cinci exemple la această lista, astfel încât postarea să dubleze lungimea?

·         Hei! Asta e super. Te-ar deranja să adaugi doar câteva linkuri la știrile conexe?

·         De fapt, m-am răzgândit și aș vrea să scrii pe un alt subiect.

Întrebare bonus pentru discuție: De ce nu sunt utile celelalte trei comentarii? Pentru ajutor suplimentar cu privire la gestionarea reviziilor și la lucrul cu scriitori independenți, poți oricând să apelezi la  un ajutor specializat pe acest subiect.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn