Nu lasă o idee minunată să plutească! Consultă sfaturile mele  despre înregistrarea ideilor tale de scriere geniale.

Că scriitor, ai experimentat inspirația în cel mai rău moment posibil? De la a-ți conduce copiii la antrenamentele de fotbal, până la a face față unui dezastru din bucătărie, ideilor minunate le place să aleagă momente dificile de lovit. O viziune pe care doreșți să o încorporezi în scrierea ta, se poate forma în timpul unei întâlniri de afaceri. S-ar putea să descoperi insă că, la căderea nopții, ideea, alături de soarele strălucitor, a dispărut. În ciuda naturii evazive a inspirației, există o mulțime de facilități moderne pe care le poți folosi pentru a îți menține ideile organizate, astfel încât să nu mai pierzi niciodată contactul cu muza ta.

Chiar dacă ești de școală veche, tehnologia îți poate fi prietenă.

Cu smartphone-urile și tabletele care devin o componentă obișnuită a posetelor, servietelor și rucsacelor scriitorilor, este bine să le folosești în beneficiul tău.

Smartphone-uri

Te lovește o idee în timp ce aștepți autobuzul? Scoate acel smartphone! În zilele noastre, telefoanele sunt mai mult decât să efectuezi un apel telefonic. Poți descarcă EasyNote Notepad pentru a nota idei și a le stoca pe telefonul tău, iar aplicația este chiar protejată prin parolă. Notebookul InkPad este o altă aplicație populară pentru Android pentru a înregistra toate ideile tale de scriere spontană sau dacă ești un copywriter de publicitate cu atât mai mult te va ajuta  pentru  conturarea ideilor.

Tablete

Tabletele sunt mici și transportabile și înlocuiesc rapid laptopul pentru portabilitate. O noapte departe de casă nu trebuie să egaleze ideile pierdute! O tabletă la îndemână îți va permite să îți notezi inspirația de scriere folosind: Tablet / Notepad Journal. Programul salvează automat orice creezi. Evernote îți va sincroniza toate notele de pe tabletă pe diferite platforme, astfel încât acestea să fie întotdeauna accesibile.

Rămâi la clasici

Dacă tehnologia nu este stilul tău, există câteva metode încercate și adevărate pentru a nota o idee într-o clipită.

Pixul sau stiloul

În filmele vechi, vei vedea adesea un reporter de știri cu un bloc de hârtie în buzunarul de la piept și un pix în pălărie. Aceste instrumente nu sunt doar recuzita; aceste articole au fost folosite de scriitori de secole pentru a surprinde și înregistra idei de scriere. Chiar dacă ar putea părea de modă veche, atracția unui simplu blocnotes și stilou este incontestabilă pentru a menține aceste gânduri în ordine și la îndemână. Hemingway și Picasso au jurat de Moleskines, dar există nenumărate opțiuni din care poți alege.

Recorder

Un magnetofon portabil de modă veche nu trebuie trecut cu vederea pentru a surprinde o idee de scriere. Inregistratoarele moderne se pot încadra de obicei într-un buzunar frontal sau lateral cu ușurință. Pornește-l și dictează-ți ideea; mai târziu în acea seară sau a două zi, poți reda ideea înregistrată pentru a îți revedea gândurile. Inregistratoarele sunt, de asemenea, instrumente excelente pe care trebuie să le ai în vedere pentru interviuri sau conferințe de presă – vei avea o înregistrare audio a tot ceea ce este acoperit și îți poți menține mâinile libere în timp ce oamenii vorbesc.

Fă din această idee o realitate

Păstrarea unei idei de scris nu a fost niciodată mai ușoară. Când salvezi gândul pentru o reflecție viitoare, nu uită să-l detaliezi cât mai curând posibil, astfel încât să îți aminteșți ce a stimulat conceptul original. Notează unde te afli când te-a lovit noțiunea și asigura-te că îți dai rapid note despre direcția preconizată pentru idee. O expresie de genul „picnic sub stele” este superbă, dar poate fi mai util să incluzi direcția poveștii, cum ar fi „picnicul este apoi invadat de un roi de ratoni flamanzi”. Notele nu trebuie să fie lungi, dar trebuie să fie concise, astfel încât să nu uiți înclinația ta unică. Cum te asiguri că nu uiți niciodată o idee de scris? Spune-mi în comentariile de mai jos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn