Un aspirator bun într-un oraș cu mult praf nu este un moft, ci o necesitate!

Nu știu care este cel mai supărător lucru pentru tine atunci când faci curățenie în casă, dar cu siguranță praful este printre primele locuri. De ce? Pentru că pur și simplu este peste tot.

Oricâte strategii am inventa să scăpăm de el, praful ne însoțește la fiecare pas. Fie că locuiești la casă sau la apartament, că stai la parter sau la etajul 4, fie că stai la margine de oraș sau stai central, praful este prezent acolo. Îl vezi așternut pe podele, pe mobila nouă și pe obiectele valoroase din casă, uneori îl vezi de-a dreptul plutind în razele luminoase și tot ce poți să faci e să aștepți să se așterne undeva pentru a încerca să-i vii cumva de hac.

Este alegerea unui aspirator importantă?

Da, este. Probabil cu calitatea altor electrocasnice mai poți să jonglezi, dar când vine vorba despre un aspirator, acesta trebuie să fie o alegere bună din punct de vedere calitativ. Vei înțelege din plin asta când vei avea nevoie de putere și îndemânare să extragi praful din cele mai ascunse unghiuri unde ar putea ajunge.

Acum tocmai am stabilit că locuim cu toții în orașe pline de praf, care ne îneacă și ne murdărește suprafețele din casă. Dacă mai avem și copii mici, avem cu adevărat o problemă. O problemă care se cere rezolvată.

Cum identificăm un aspirator bun?

Astfel, dacă vei arunca rapid o privire pe internet, vei descoperi că există o gama destul de variată de aspiratoare:  aspirator clasic cu fir, aspirator de mână, aspirator vertical, aspirator cu sac, aspirator fără sac, aspirator robot, aspirator cu spălare, aspirator multifuncțional și așa mai departe.

Dar care este aspiratorul potrivit pentru tine?

Pentru a afla răspunsul la această întrebare, sunt câteva aspecte pe care să le iei în calcul.

Lucruri de care să ții cont când vrei să cumperi un aspirator

În primul rând ar fi bine să te gândești ce tip de persoană ești. Ești o persoană activă, cu timp zilnic de manevrare a aspiratorului? Ești o persoană care aspiră o dată pe săptămână? În funcție de cât de des intenționezi să îl folosești, va trebui să-i urmărești și alte elemente precum ușurința de manevrare și accesul cât mai rapid la el în spațiul de depozitare.

 Ești o persoană înaltă sau scundă? Ai probleme cu coloana vertebrală? Aceste aspecte sunt și ele foarte importante atunci când îți alegi aspiratorul, pe care va trebui să-l manevrezi fizic cu propriul corp.

De asemenea, cum stai cu spațiul de depozitare în casă? Unde vei depozita aspiratorul? Cât de mare ar trebui să fie aspiratorul? Gândește-te că dacă vei aspira de două ori pe săptămână sau mai des, îți va fi greu să scoți aspiratorul de fiecare dată dintr-un spațiu complicat.

Vrei să aspire doar praful sau să și spele? Dacă vrei ca aspiratorul să și spele, atunci va trebui să analizezi cum vor arăta podelele tale umezite și dacă vei avea răbdare să se usuce, astfel încât să nu le murdărești mai tare.

Ai copii mici sau ai animale de companie? Vor avea și ei un cuvânt de spus despre aspiratorul din casă. Vrei un fir care să atârne și să încurce sau vrei mobilitate fără fir?

Ce aspirator ar trebui să cumperi?

Un aspirator puternic, cu mai multe trepte de viteză. Ai nevoie de putere pentru praful intens strâns după o săptămână sau mai mult timp, dar și de trepte cu viteză inferioară pentru diverse materiale sau suprafețe din casă.

Un aspirator cu sac sau fără sac, după preferințe. La un aspirator cu sac va trebui să îi schimbi sacul la ceva timp și să-l arunci, la unul fără sac va trebui să îi cureți singur praful strâns în interior și sistemul.

Cum stă aspiratorul cu emisia de praf? Dar cu eficiența energetică? Îți place cantitatea de praf emisă în casă în timpul folosirii? Dar cât consumă?  Studiază cu atenție detaliile și convinge-te singur de ce anume ai nevoie.

Vrei un aspirator cu fir, manual, sau unul vertical, fără fir? Ai fi surprins să descoperi că ai nevoie de mai multe tipuri. Unul pentru curățenia generală, mai intensă. Celălalt va fi pentru curățenia zilnică, când ai nevoie de ceva rapid și ușor de manevrat.

Care sunt accesoriile aspiratorului de care ai nevoie? Vrei o perie de calitate, duze înguste pentru suprafețe greu accesibile? Filtre diverse? Accesoriile sunt și ele foarte importante, așa că studiază-le din oferte cu atenție și alege ceea ce ai nevoie. Asigură-te că accesoriile compatibile cu aspiratorul ales se găsesc pe piață în caz că ai nevoie să le cumperi separat.

În final, un lucru e clar, cu toții ne dorim case curate și primitoare unde să ne simțim confortabil. Însă și confortul din interiorul unei case se construiește, iar aspiratorul este unul dintre elementele importante care mențin această stare de bine a casei. Nu uita. Pentru zile senine și  fără praf, cumpără un aspirator bun pentru tine și pentru casa ta!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn